Jdi na obsah Jdi na menu
 


Chipsy z mikrovlnky

Allrecipes

brambory

olej

sůl

Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky by měly být průsvitné, nejlépe to jde na mandolíně, ale pokud ji nemáme, můžeme použít škrabku. Vezmeme pečicí papír a vystřihneme z něho dvě kola, která budou pasovat na otočný talíř v mikrovlnce. Obě kola potřeme olejem, na jeden papír naskládáme v jedné vrstvě plátky brambor, aby se nedotýkaly, osolíme, přikryjeme naolejovanou stranou druhého papíru a opatrně přeneseme do mikrovlnky. Mikrovlníme na vysoký výkon celkem asi 4 minuty - nejdřív 2 minuty v kuse a potom vždy 30 sekund, dokud nám nevzniknou křupavé brambůrky se zlatavým nádechem. Vytáhneme z mikrovlnky, sundáme z papíru do misky a papíry znovu naolejujeme a použijeme na další várku.

Délka mikrovlnění závisí na výkonu trouby a na tloušťce bramborových plátků, doporučuji alespoň první várku sledovat pozorně a kontrolovat po půlminutách, aby se chipsy nespálily. Pokud zůstanou nějaké měkčí kousky, při chladnutí ztvrdnou. Solte a olejujte podle chuti, ale spíš míň :-)