Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí kostky s lilkem

22. 10. 2010

1 lilek

2 střední mrkve

2 střední cibule

4 stroužky česneku

2 vrchovaté lžíce solených arašídů

2 kuřecí prsa

sůl, pepř, grilovací koření

Cibuli, mrkev a lilek nakrájíme na větší kostky. Nejprve na pánvi opečeme cibuli, k ní přidáme celé stroužky česneku, potom mrkev a nakonec i lilek. Opečenou zeleninu osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody. Necháme vodu vyvařit, přimícháme arašídy a necháme prohřát. Zeleninovou směs vysypeme z pánve na talíře. Na stejné pánvi opečeme na kostičky nakrájená kuřecí prsa okořeněná grilovacím kořením. Hotové maso navršíme na zeleninu. Podáváme s pečivem, ale šly by i nudle nebo rýže.