Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové nudličky naložené v pastě miso

15. 10. 2010

2 plátky libového vepřového (asi 250 g)

6 lžic pasty miso (můžete smíchat i více druhů)

2 lžíce octa na suši (tekutého) nebo rýžového octa

1 lžíce rýžového vína nebo jiného alkoholu (meruňkovice :-))

1 lžíce cukru nebo jiného sladidla (med, javorový sirup)

Plátky vepřového rozklepneme na tloušťku asi 5 mm. V misce smícháme pastu miso, ocet na suši, alkohol a cukr. Vložíme maso, obalíme marinádou. Můžete případně použít zavírací igelitový sáček, do kterého nalijete marinádu a maso a promnete. Dáme do lednice odležet, ale ne déle než 24 hodin - pasta miso je dost slaná a vytáhla by z masa vlhkost. Potom maso vyjmeme, rozkrájíme na nudličky a na rozpáleném woku opékáme, dokud na mase nezačna marináda tmavnout. Podáváme s opečenou zeleninou, příp. rýží.