Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krém z cream cheese a šlehačky

1. 2. 2018

The Merchant Baker

200 g cream cheese (viz obrázek dole)

200 g šlehačky

až 200 g krupicového cukru (jestli to chcete strašně sladké; úplně stačí 100 g)

špetka soli

Cream cheese a šlehačka musí být studené (i mísa). Do mísy robotu dáme cream cheese a cukr, začneme šlehat, až to bude rozmíchané, po stěně mísy přilijeme pramínkem šlehačku, aby nám nestříkala všude. Dohromady vyšleháme do nadýchaného krému, který udrží tvar. Potom naplníme do cukrářského sáčku a zdobíme, nebo prostě naložíme do misek s ovocem. Dáme vychladit.

Autorka nedoporučuje uchovávat dýl než do druhého dne (může pouštět vodu), ale ze zkušenosti vydrží v lednici až 4 dny. 

Kakaová varianta: V míse robotu 3 lžíce kakaa rozmícháme s troškou šlehačky, aby vznikla pasta a tudíž nám kakao při zapnutí neudělalo oblak, potom přidáme cream cheese, cukr, nakonec šlehačku (viz výše).

27144602_1330292317117362_573799819_o.jpg

Jiříkův dort k 2. narozeninám. Uvnitř je krém a tenká vrstva marmelády. Zvenku jsou dvoubarevné růžičky z bílého a kakaového krému. Dvojka je z bílkového těsta (velká pusinka).

Jiříkův dork ke 4. narozeninám

Jiříkův dort ke 4. narozeninám. Krém je lehoučký, přesto udrží 4 vrstvy korpusu. Dá se ozdobně nastříkat a nerozteče se. Tohle byly 3 dávky, chtělo to ještě čtvrtou, aby nebyl dort zvenku nahatý, ale do robotu by se mi to už nevešlo. 

Cream cheese: Obvykle se v amerických receptech používá cream cheese Philadelphia, který je ovšem děsně drahý. Osvědčil se mi cream cheese z Lídlu, který je na fotce. Nedá se nahradit nízkotučnou variantou, natož tvarohem.

_27144713_1330587250421202_1363292082_o.jpg