Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené müsli s jablky a ořechy ve fritéze Actifry

ovesné vločky

1 jablko

1 hrst vlašských ořechů (na kousky)

1 lžíce oleje

1/2 lžičky mleté skořice

med nebo zlatý sirup podle chuti

bílý jogurt k podávání

Jablko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme do fritézy, pokapeme asi 1/2 lžící oleje, posypeme skořicí a pustíme fritézu. Když je jablko skoro do zlatova, přisypeme k němu ovesné vločky podle hladu, ořechy, pokapeme zbylým olejem a přisladíme. Znovu pustíme fritézu a chodíme se dívat, jestli už je to opečené podle našeho gusta. Potom nasypeme do misky a nahoru dáme trochu (nebo trochu víc) bílého jogurtu.

Pokud máme rádi rozinky nebo jiné sušené ovoce, můžeme je ke konci přidat do fritézy, aby se trochu ohřálo. Ořechy můžeme použít i lískové, nebo plátky kokosu, slunečnicová semínka a podobně.