Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zapečené mumie

25. 10. 2010

Apetit (listopad 2010)

rohlíky (pokud možno starší)

plátkový sýr

plátkový salám

kečup

sušený česnek

sušená petržel

černé olivy

Rohlíky nakrájíme na kolečka. Kečup smícháme s česnekem a petrželí, můžeme přidat i jiné koření podle chuti, a směsí potřeme rohlíky. Na každý rohlík dáme kolečko salámu. Plátkový sýr nakrájíme na proužky, které naskládáme na rohlíky různě přes sebe, jako obvazy na mumii. Olivy nakrájíme na kolečka a na každý rohlík dáme dvě kolečka jako mumií oči. Zapékáme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpustí.

obraz015.jpg

obraz018.jpg

 

 

 

 

 

 

 

V původním receptu se místo kečupu používala rajčata z plechovky, salám se nedával a podklad byl z vyrobeného kynutého těsta, ale kdybych měla třeba listové nebo křehké, klidně bych vykrájela kolečka a použila to. A taky se do oliv jako pořádně strašidelné oči dával ještě mražený hrášek.