Zapečené mumie
Apetit (listopad 2010)
rohlíky (pokud možno starší)
plátkový sýr
plátkový salám
kečup
sušený česnek
sušená petržel
černé olivy
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Kečup smícháme s česnekem a petrželí, můžeme přidat i jiné koření podle chuti, a směsí potřeme rohlíky. Na každý rohlík dáme kolečko salámu. Plátkový sýr nakrájíme na proužky, které naskládáme na rohlíky různě přes sebe, jako obvazy na mumii. Olivy nakrájíme na kolečka a na každý rohlík dáme dvě kolečka jako mumií oči. Zapékáme v troubě, dokud se sýr trochu nerozpustí.
V původním receptu se místo kečupu používala rajčata z plechovky, salám se nedával a podklad byl z vyrobeného kynutého těsta, ale kdybych měla třeba listové nebo křehké, klidně bych vykrájela kolečka a použila to. A taky se do oliv jako pořádně strašidelné oči dával ještě mražený hrášek.