Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozpečený hermelín

17. 11. 2010

pro 2 osoby:

4 hermelíny (nejlepší jsou opravdové Sedlčanské hermelíny troubelíny nebo grilovací, ale jde to i s „podřadnými“ typu Clever nebo Tesco Value, jen nebudou tak příjemně krémové)

2 lžíce grilovacího nebo podobného pikantního koření

1 dl oleje

4 větší brambory, uvařené ve slupce

Koření rozmícháme s olejem a hermelíny v této marinádě za všech stran obalíme. Položíme po jednom na kus alobalu a dobře uzavřeme. Necháme odležet asi hodinu - když nemáme čas, nedá se nic dělat. Troubu rozehřejeme na 220 °C a hermelíny do ní dáme na 20 - 25 minut - nejdříve první dva a když jsou hotové, tak i ty druhé dva (zatímco ty první jíme). Brambory nakrájíme na plátky, odloupneme vršek hermelínu a vidličkou zevnitř nabíráme rozteklou hmotu, natíráme na brambory a vkládáme do úst... (Kůrku z hermelínu pochopitelně nezahazujeme, ale vychutnáme si ji jako zákusek.) Podle potřeby opakujeme.

Místo brambor je dobré i pečivo.