Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hummus

29. 9. 2015

jamieoliver.com

cizrna (sušená nebo v konzervě)

česnek

olivový olej

sůl, pepř

uzená paprika

limetková šťáva

tahini, sezamový olej

Sušenou cozrnu namočíme a uvaříme podle návodu na obalu, při slévání si necháme asi hrnek vody, ve které se vařila. Cizrnu z konzervy slejeme (také si necháme asi hrnek nálevu) a propláchneme. Nachystáme si mixér - stojací nebo ponorný. K cizrně přidáme limetovou šťávu, olivový olej a vodu, aby se dala rozmixovat, a rozmixujeme ji. Přichutíme rozmačkaným česnekem, solí, pepřem, tahini nebo sezamovým olejem. Naservírujeme do misky a poprášíme uzenou paprikou. Podáváme s nakrájenou zeleninou nebo pečivem.

 

hummus.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář